VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Linkbuilding strategie volgens Google
02
Aug 2010
Zoekmachine marketing

Linkbuilding strategie volgens Google

02 aug 2010 | Jacques | Zoekmachine marketing

Wat is linkbuilding?

VisionEars kan door linkbuilding uw linkpopulariteit verhogen en verstevigen door zich actief bezig te houden met de realisatie van links die verwijzen naar uw website. Wij melden uw website aan bij diverse relevante andere websites zoals startpagina's en bedrijvengidsen. Ook geven we advies en passen we dit advies desgewenst toe om ervoor te zorgen dat u vanzelf kwaliteitslinks ontvangt van andere sites, hoe dit kan leest u hieronder.

Met behulp van een goede linkbuilding strategie kunt u binnen aanzienlijke tijd hogere resultaten in de zoekmachines verwachten.

Bron Google webmaster central: Kwaliteitslinks naar uw website
Maandag 21-06-2010 om 10:00 uur
Webmaster Niveau: Gemiddeld

{anchorindex startlevel=2}

Hoe ontvang ik kwaliteitslinks

Het ontvangen van kwaliteitslinks gaat niet vanzelf, u moet hiervoor actief bezig zijn met uw website en vooral met datgene wat uw doelgroep bezig houdt. 

  • Raak betrokken bij de communities omtrent het onderwerp van uw website.
  • Communiceer en contribueer op fora en blogs op een positieve manier.
  • Geef bezoekers kwalitatief goede, unieke en boeiende content. Bouw hiermee een reputatie op en zorg dat uw bezoekers (terug)komen en naar u linken.
  • Bied inhoud die zelfs na maanden nog interessant kan zijn, inhoud die laat zien dat u verstand van zaken hebt, inhoud die mensen per se met elkaar willen delen (bijv. via social media networks en/of social sharing).
  • Bedenk problemen waar gebruikers vaak tegenaan lopen en geef ze oplossingen door bijvoorbeeld een tutorial/handleiding of video met oplossing te publiceren of een (gratis) tool aan te reiken.
  • Geef onderzoekresultaten of enquête uitslagen die interessant zijn voor de bezoekers.

Samenvattend is het belangrijk om te zorgen voor geloofwaardigheid bij uw doelgroep en hen te blijven prikkelen met interessante inhoud. Hierdoor krijgt u kwalitatieve links en trouwe volgers die zorgen voor de beste reclame; mond-tot-mond reclame.

TIP: Kijk ook eens uw concurrenten, waarom krijgen zij veel links? Leer hiervan en pas een nog betere strategie toe.

Linkbait

Linkwat? Linkbait is het schrijven van teksten of plaatsen van afbeeldingen die een reactie uitlokken. U gebruikt als het ware het bericht als aas (bait) voor andere websites die naar u zullen linken. Vooral op social media sites als hyves, linkedin of twitter verspreidt opmerkelijke en grappige inhoud zich als een lopend vuurtje. Dit soort virale marketing technieken zorgen weliswaar voor meer bezoekers echter is dit vaak voor korte duur. Zet uw geld dus niet alleen in op deze strategie.

Zo moet het niet

Iedere legitieme link building strategie is een lange termijn strategie. Er zijn bedrijven die technieken toepassen die van korte duur zijn, ook wel "black hat" technieken genoemd. Deze technieken zoals het kopen van links (met PageRank) of linkruil op grote schaal zijn slecht voor uw positie in de resultaten van Google, de "straffen" zijn niet mild; u kunt zomaar 30 posities zakken van de eerste naar de derde pagina.

Startpagina's en rubriekenpagina's

Startpagina's en rubriekenpagina's zijn uitstekende hulpmiddelen om uw (nieuwe) website te promoten en inkomende links te ontvangen. Of deze links kwalitatieve links zijn is nog maar de vraag, startpagina's en rubriekenpagina's schieten als paddestoelen uit de grond en de een is nog commerciëler van aard dan de ander. Dit is het enige gevaar, zorg ervoor dat u links plaatst op relevante rubriekenpagina's die goed gestructureerd zijn en regelmatig onderhouden worden. Het massaal aanmelden van uw website bij startpagina's is dan ook uit den boze, dit zal meer kwaad dan goed doen.

Deel uw inhoud en maak delen eenvoudig!

Maak het delen van de inhoud van uw website zo eenvoudig mogelijk zodat ook minder ervaren gebruikers links naar uw website kunnen maken. Onderstaande afbeelding is een screenshot van de website van het AD waar men ieder artikel eenvoudig kan linken aan andere websites.

inhoud_delen.png

 

Deel deze blog post:

Jacques Stoop | Managing director / founder

Jacques heeft in 2008 VisionEars opgericht. Houdt zich bezig met de algemene leiding, strategie- en beleidsbepaling.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2020 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes