VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

De impact van HTML5 op SEO
22
Juni 2011
Zoekmachine marketing

De impact van HTML5 op SEO

22 juni 2011 | Kevin | Zoekmachine marketing

Webpagina segmentatie en sematiek

Eén van de eigenschappen van HTML5 is dat het nieuwe elementen toevoegt waardoor het makkelijker wordt om te beschrijven wat er zich op een webpagina bevindt. De pagina kan makkelijker onderverdeeld worden - in bijvoorbeeld een header, footer, main content, etcetera. Door deze segmentatie kan er makkelijker onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende secties.

Als HTML5 over een tijdje meer gebruikt gaat worden dan zullen de zoekmachines deze nieuwe elementen makkelijker kunnen onderscheiden.

Op dit moment gebruiken we de DIV tag om de pagina onder te verdelen in secties. Bijvoorbeeld div id="header", of div id="content".

Het probleem met het gebruik van DIV elementen is dat het element geen betekenis heeft. Het voegt geen semantische waarde toe en zorgt ook niet voor context binnen de DIV.

Met de nieuwe elementen zoals footer en header krijgt de segmengtatie van een webpagina veel meer betekenis.

HTML5 elementen die Search Engine Indexing kunnen beïnvloeden

article

We weten allemaal hoe belangrijk context is binnen onze webpagina's.

Het nieuwe article element is waarschijnlijk één van de belangrijkste toevoegingen aan HTML5 als het gaat om SEO. Dit element geeft je namenlijk de mogelijkheid om de 'hoofdinhoud' van een webpagina te defineren.

Een mogelijke verandering in Search Engine Indexing is dat zoekmachines meer 'gewicht' aan de content die binnen het article element valt kunnen hangen.

section

Het section element word gebruikt om verschillende secties aan te geven binnen een pagina. Het voordeel van een sectie is dat iedere sectie zijn eigen HTML heading kan gebruiken. Dit zal zoekmachines in de gelegenheid stellen om makkelijker te bepalen hoe een pagina is opgebouwd en gestructureerd. Wellicht kunnen zoekmachines een hiërarchie binnen de pagina ontdekken gebaseerd op de section tag.

header

De headertag kan worden gebruikt om aan te geven waar de sitenaam en logo zich bevinden. Of waar de primaire navigatie zich bevindt.

footer

In webdesign wordt de footer meestal gebruikt om copyright informatie weer te geven. Een link naar de algemene voorwaarden of diverse links naar social media sites.

Omdat de footer vaak extra informatie bevat kan er door zoekmachines minder gewicht aan gehangen worden.

nav

Het nieuwe nav element kan door zoekmachines gebruikt worden om de hiërarchie binnen een pagina te bepalen. Denk aan sitemaps die zoekmachines gebruiken om de structuur van een website te bepalen.

Link Types

We kennen allemaal wel het link type rel='nofollow'. In HTML4 werd dat type link vaak gezien als een link die niet gebruikt mocht worden om de link targets ranking in the search engines index te beïnvloeden.

In HTML5 zijn er vergelijkbare rel elementen zoals rel="prev" en rel="next" om bevoorbeeld aan te geven dat betreffende links bij een paginatie element horen.

Tot slot

HTML5 brengt ons nieuwe elementen. Het is uiteindelijk aan de gebruiker hoe lang het duurt voordat HTML5 de standaard wordt. Maar wat vast staat is dat ook het SEO landschap zich kan opmaken voor wat veranderingen.

 

Deel deze blog post:

Kevin van Beers | Inbound marketing specialist

Kevin is inbound marketing specialist bij VisionEars. Naast social media heeft hij ook een passie voor marketing automation.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes