VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

16
Dec 2014
Web & interaction design

Webdesign anno 2015

16 dec 2014 | Sanne | Web & interaction design

Responsive is retroRetro

Het jaar 2015 maakt geen woorden meer vuil aan de term responsive webdesign en beschouwt het als een retro onderdeel. 2014 heeft ervoor gezorgd dat een nette desktop, tablet en smartphone variant de standaard der standaarden is. Heb je in 2015 (nog) geen responsive website, dan hoor je niet bij de club en val je buiten de boot! No worries, sinterklaas keert volgend jaar terug om je op te pikken. Wellicht zit er dan wel een responsive webdesign in je schoen?

FlatGalileo, you're wrong

Galileo Galilei heeft na zijn onderzoek geconcludeerd dat de aarde niet plat maar rond is (slimmerik). Terwijl hij een rondje om de aarde loopt gaan wij de wereld plat maken, want flat design is platter dan plat en blijft hotter dan hot. Oubollige ontwerpen gaan de prullenbak in en alle logo’s, fonts, illustraties worden met de grond gelijk gemaakt.

Nieuwe consumentenwetgeving: jouw wil is wet!

Mensen zijn niet op het internet om te genieten van je webdesign, maar om iets gedaan te krijgen. Websites zullen moeten toespitsen op hetgeen men online wil. Neem een voorbeeld aan de homepage van de Gemeente Tilburg. De vier blokken zijn gebaseerd op dat waar de meeste bezoekers voor komen:

Tilburg.nl

Het weer voor 2015: fris, evenwichtig en kleurrijkKleur

Het kleurenpalet van 2015 gaat onder het motto: ‘Everyday+’. Eigenlijk bedoelen ze zacht, duurzaam en dicht bij de natuur maar dat klinkt zo goedkoop. Schreeuwende en contrasterende kleuren zijn uit den boze wat de uitdaging om de grens op te zoeken of deze ‘regel’ simpelweg aan je laars te lappen heel verleidelijk maakt!

One-page-websiteThey see me scrollin'

Een homepage die zo lang is dat je 'm kunt uitprinten en kan gebruiken als behang is tegenwoordig heel gewoon. Lekker naar beneden scrollen terwijl de usp’s, propositie, een selectie uit de meest imponerende referenties, enkele actuele acties en de overtollige restjes voorbij komen waaien. De bel-sms-mail-of-app-mij-terugknop mag natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt het zolang maken als je zelf wilt maar één ding is duidelijk: we omarmen de one-page-website en geven het een warm welkom in 2015!

Om zo'n ellenlange one-page-website een beetje overzicht te geven wordt er één egale kleur gebruikt per onderdeel. Pas wel op, want het Everyday+ kleurenpalet kijkt over je schouder mee!

Pixel powerrr!Retina

Ieder jaar opnieuw worden we grafisch verrast. Schermen worden scherper door de opkomst van verbeterde displays met een hogere pixeldichtheid, zoals retina. Het oogt allemaal erg mooi maar vraagt wel om betere hardware en een traag systeem bevordert niet altijd de werkefficiëntie. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, vergeet niet dat je visuals altijd de juiste afmetingen moeten bevatten om zo haarscherp mogelijk van het scherm af te spatten!

What you gonna implement? Ghost buttons!

Ghost buttons

Na veel kostbare uren gespendeerd te hebben aan je website moet elk detail ook piekfijn in orde zijn. De call-to-action knoppen moeten aanwezig zijn maar mogen ook weer niet de aandacht stelen van dat ene mooie zinnetje op je website. Ben je al bekend met de "ghost button"? De spookknop heeft zijn naam het afgelopen jaar waargemaakt, verdiend en is al volop in gebruik genomen!

 

Deel deze blog post:

Sanne Klompenhouwer | Designer

Sanne is pixelperfect en haar ontwerpen zijn altijd raak. Ze maakt offline design meetbaar.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes