VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Wijziging .nl-domeinnaam registratie door SIDN
20
Mrt 2010
Web development

Wijziging .nl-domeinnaam registratie door SIDN

20 mrt 2010 | Jacques | Web development
p>Bron:
https://www.sidn.nl/nieuws/nieuws/nieuwsbericht/article/wijzigingen-in-procedures-nl-domeinnamen/

Geen formulieren meer

Met de invoer van het nieuwe systeem vervalt de verplichting om bij het doorvoeren van wijzigingen voor uw domeinnaam een getekend formulier in te dienen bij uw registrar. Denk hierbij aan het verhuizen van een domeinnaam naar een andere registrar, het overdragen van de naam aan iemand anders of het opheffen van uw domeinnaam. Deze mutaties kunnen straks eenvoudiger en sneller worden doorgevoerd.

Veranderen van registrar (‘verhuizen’)

De belangrijkste wijziging die de implementatie van het nieuwe registratiesysteem met zich meebrengt is de nieuwe verhuisprocedure. Met andere woorden, de wijze waarop u het beheer van uw domeinnaam (en bijvoorbeeld de hosting van uw website) kunt overbrengen naar een andere registrar.

Huidige situatie
In de huidige situatie begint u, als u heeft besloten uw domeinnaam te willen verhuizen naar een andere registrar, met het kiezen van een nieuwe registrar. Vervolgens informeert u uw huidige registrar dat u van plan bent uw domeinnaam te verhuizen en naar welke registrar. Uw nieuwe registrar verstrekt u een verhuisformulier, wat u ingevuld retourneert. Daarna dient er een nieuwe registratieovereenkomst gesloten te worden met SIDN. Tenslotte bevestigd SIDN de aanvraag aan u en de betrokken registrars.

Nieuwe situatie
Vanaf 17 maart registreert SIDN bij iedere domeinnaam een token. Dit token is een authorisatiecode en bestaat uit een willekeurige tekenreeks die is vastgelegd bij een domeinnaam en wordt gebruikt om een verhuizing van een .nl-domeinnaam te valideren. De verhuisprocedure doorloopt dan de volgende stappen:

U vraagt bij uw huidige registrar het token op en geeft dit door aan de door u gekozen nieuwe registrar met het verzoek de domeinnaam te verhuizen. De nieuwe registrar geeft de verhuizing door aan SIDN en valideert deze met uw token. SIDN bevestigt de ontvangst van de verhuisaanvraag per e-mail aan u en de betrokken registrars. De verhuizing wordt na maximaal vijf dagen doorgevoerd.

Binnen die vijf dagen kan de nieuwe registrar de verhuizing annuleren, of de oude registrar kan de verhuizing al eerder accorderen. Dit laatste heeft tot gevolg dat de verhuizing sneller wordt doorgevoerd.

Bijzondere situaties

In uitzonderlijke gevallen kan een van de volgende situaties optreden bij de verhuizing van uw domeinnaam:

Uw huidige registrar verstrekt het token niet
Als uw huidige registrar het token niet aan u verstrekt, kunt u dit aangeven bij de nieuwe registrar. Hij kan u in eerste instantie een standaardtekst leveren waarmee u de huidige registrar kunt sommeren alsnog het token te verstrekken. Indien dit niet het gewenste resultaat heeft, kan hij bijvoorbeeld zelf contact opnemen met de huidige registrar en hem verzoeken alsnog het token te verstrekken. In het uiterste geval kan de nieuwe registrar de situatie melden aan SIDN. De SIDN beoordeeld de aanvraag en verzorgt, indien het niet anders kan, zelf de tokenverstrekking. Tegen de betreffende registrar zullen dan maatregelen worden genomen.

Nieuwe registrar annuleert verhuizing
Binnen de vijf dagen wachttijd heeft de nieuwe registrar de mogelijkheid de verhuizing te annuleren (de wachttijd wordt bekort als de oude registrar de verhuizing al eerder accordeert). Hij kan dat in uw opdracht doen als u, als houder van de domeinnaam, om wat voor reden dan ook de verhuizing van de domeinnaam alsnog niet door wilt laten gaan.

Hij kan dit echter ook op eigen initiatief doen als hij om wat voor reden dan ook besluit uw domeinnaam niet onder zijn beheer te willen hebben. Bijvoorbeeld wanneer u het niet eens kunt worden over de prijs.

 
Deel deze blog post:

Jacques Stoop | Managing director / founder

Jacques heeft in 2008 VisionEars opgericht. Houdt zich bezig met de algemene leiding, strategie- en beleidsbepaling.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes