VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Test uw mobiele website
28
Mrt 2014
Web development

Test uw mobiele website

28 mrt 2014 | Geert | Web development

Zoals Yoeri in zijn blog Performance van mobiele (Joomla!) website al aangaf hebben zelfs enkele grote merken – die miljoenencampagnes uit de grond stampen – het optimaliseren van hun mobiele website nog niet onder de knie. In deze blog gaat u kennis maken met enkele handige websites en tools die u helpen bij het testen van uw website door de ogen van mobiele bezoekers. 

Google Pagespeed Insight

De gedachte van Google is dat een mobiele website binnen één seconde op het mobiele netwerk geladen moet worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bezoeker anders uit zijn gedachteflow raakt en het zal beleven als een ‘saaie ervaring’.

Uw eigen mobiele website kunt u testen door naar deze pagina te gaan en uw eigen website te analyseren. Deze krijgt dan een cijfer van 0 tot 100 voor de snelheid en voor de gebruikerservaring. Google helpt u bij het verbeteren van de website door het geven van handige en concrete tips. Ook ziet u hoe de website op een mobiele website weergegeven wordt.

Ready.mobi

Ook deze website helpt u bij het analyseren en verbeteren van uw website. Uw mobiele website krijgt een cijfer van algemeen van 0 (slecht) tot 5 (goed). Daarnaast wordt de website gecontroleerd en beoordeeld op verschillende categorieën, waarvan u uitgebreide rapportages kunt bekijken door erop te klikken.

Mobile Perf

Firebug. U als webdeveloper heeft er vast eens van gehoord en waarschijnlijk ook mee gewerkt. Deze tool is nu ook beschikbaar op uw smartphone. Hoe? Ga naar de website van Steve Souders, volg de instructies op uw smartphone en laat het debuggen op uw smartphone beginnen!

Firebug op uw iPhone

W3C mobileOK Checker

De beheerders van W3C mogen gerust de grondleggers van het huidige web genoemd worden. Zij bepalen immers hoe HTML, CSS en de andere code eruit moet zien. Waarschijnlijk gebruikt u ook hun validator als u na het ontwikkelen van een website wilt weten of alle code correct is. Via de W3C mobileOK Checker kunt u nu ook controleren of uw website op smartphones goed functioneert.

weinre

WEb INspector REmote is de betekenis van weinre. Met deze tool is het mogelijk om á la Firebug (Firefox) of Web Inspector (onder andere Google Chrome) een website te debuggen die u op uw smartphone bezoekt. Hoe u weinre aan de praat krijgt leest u op deze pagina.

Weinre

Keynote MITE

De beste manier om uw mobiele website te testen is natuurlijk om er zelf mee aan te slag te gaan. Echter zullen niet alle smartphones de code hetzelfde interpreteren en laten zien. U zou daarom de plaatselijke Media Markt of Saturn kunnen opzoeken om uw website te testen op zoveel mogelijk verschillende telefoons. Datzelfde is echter ook mogelijk met het programma KeyNote MITE, waarmee u tien minuten een smartphone kunt ‘lenen’ om uw website grondig te testen. Gewoon, door deze zelf te bezoeken.

Zoals u heeft gelezen zijn er talloze mogelijkheden om uw mobiele website te testen, analyseren en optimaliseren. Afhankelijk van u wilt weten, dient u zelf de afweging te maken welke tool u op dit moment het meest in uw behoefte voorziet.

 

Deel deze blog post:

Geert van Soest | Webdeveloper

Webdeveloper Geert houdt zich bezig met het ontwikkelen van software. Tevens expert op gebied van snelheidsoptimalisatie.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2020 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes