VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
 • Blog

Spread the word! 'Onze' ideale Joomla! deelmodule
07
Apr 2014
Web development

Spread the word! 'Onze' ideale Joomla! deelmodule

07 apr 2014 | Geert | Web development

 extensies

Dat kan met woorden, maar tegenwoordig ook (lees: vooral) op social media. Door het toevoegen van knoppen (u ziet ze tegenwoordig overal) waarmee bezoekers uw website met één muisklik kunnen delen met vrienden, familie, collega’s en kennissen, kunt u het hen gemakkelijker maken. En daar is uiteindelijk iedereen bij gebaat. Uw bezoekers, want zij kunnen een te gekke website of pagina snel en eenvoudig delen. En u, want uw website wordt onder de aandacht gebracht bij nieuwe potentiële klanten.

Eisen en wensen

Het toevoegen van zulke knoppen is niet moeilijk. Daarvoor zijn er reeds talloze modules, plugins en andere extensies (uitbreidingen) op het internet te vinden. Ook voor Joomla!, het CMS dat VisionEars gebruikt. Dat wil echter niet zeggen dat alle beschikbare software ook naar wens functioneert. Daarom hebben wij enkele extensies op verschillende punten getest om een juiste keuze te maken over de software die wij zullen toepassen op vele websites:

Must haves (3 punten)

 • Delen mogelijk voor:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
 • Maakt gebruik van originele social media deel scripts

Nice to haves (1 punt)

 • Nederlandstalig

musthaves

Delen mogelijk voor Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+

Het faciliteren van delen op deze social media is simpelweg een must omdat dit in ons land de vier populairste social media zijn. Veel software biedt echter ook het delen op andere social media aan, en als een u of een klant dat wenst is het gemakkelijk om die optie toe te voegen.

Originele social media deel scripts

In het verleden hebben wij ervaren dat sommige extensies gebruik maken van eigen code, met name javascripts. Dat kan echter problemen opleveren. Sommige virusscanners slaan alarm en als de extensies niet wordt geüpdatet en veroudert, bent u genoodzaakt om deze te vervangen. Daarom zijn wij er extra alert op dat de extensie gebruikmaakt van scripts en code die door de social media websites wordt aangeboden. Via kleine iframes worden deze buttons dan vaak ingeladen.

Nederlandstalig

Onze meeste klanten zijn Nederlandse bedrijven met een Nederlandse website. Het staat dan net wat mooier als in de knop waarmee bezoekers de website op Facebook kunnen gooien, ‘Delen’ staat en niet ‘Share’. Voor internationale websites is het natuurlijk wenselijk als dit gemakkelijk aangepast kan worden.

De eerste selectie

Uiteindelijk hebben wij tien extensies onder de loep genomen. Deze extensies zijn afkomstig van JED (The Joomla! Extensions Directory), een grote verzamelbak van alle beschikbare Joomla! extensies. De software die in aanmerking kwam voor ons onderzoek, voldeed aan een paar voorwaarden:

Gekozen is om Social Multi Share extensies te onderzoeken:

 • Met deze extensies kan content op meerdere social media gedeeld worden.
 • Ook voor websites waar dit aanvankelijk niet nodig is, wordt zo’n extensie gebruikt. Zodat de mogelijkheden later gemakkelijk uitgebreid kunnen worden

De onderzochte extensies zijn de extensies:

 • Met vier of meer sterren (van de vijf),
 • Met tien of meer beoordelingen (om een betrouwbare beoordeling te waarborgen),
 • Die compatible zijn met Joomla! 3.

Als we de geselecteerde extensies langs onze meetlat van eisen en wensen leggen, levert dat de volgende tabel op:

vergelijking

* Is alleen bedoeld voor het bookmarken van een pagina door gebruikers en delen van gekoppelde social media account.

** Is een plugin.

De eerste afvallers

Onder de geselecteerde extensies zijn veel plugins (aangeduid twee sterren). Deze zijn echter niet geschikt:

 • De plugin genereert een balk met daarin social media buttons boven of onder de content van een artikel
 • De plugin genereert een balk met daarin social media buttons die aan de zijkant van de pagina zweeft.

Kortom, plugins faciliteren alleen het delen van nieuwsberichten of andere artikelen en niet het delen van een website of pagina an sich. Bovendien zijn de mogelijkheden beperkt om de knoppen naar wens in te richten.

Wat wij zochten zijn modules. Dit zijn stukjes code die op elke gewenste plek op de website toegevoegd kunnen worden.

De twee overblijvers

Van de overgebleven extensies scoren Nice Social Bookmark en ITPShare beide de volle 16 punten. Beide voorzien ze dus in ons hele wensenplaatje, waardoor we ze ook nog op enkele andere punten hebben getoetst.

vergelijking4

Ondanks dat Nice Social Bookmark hoger scoort op JED, is de keuze gevallen op ITPShare:

 • De website van ITPShare maakt een professionelere indruk dan de website van de ontwikkelaar van Nice Social Bookmark.
 • ITPShare biedt op meer manieren ondersteuning, mochten er problemen optreden.
 • ITPShare is actief op verschillende social media, waardoor het gemakkelijker is om met de ontwikkelaar contact op te nemen voor opmerkingen of vragen.
 • Voor leden van de ITPShare ‘Members’ club is er support mail en een forum.
 • ITPShare biedt de mogelijkheid op de website om bugs te rapporteren, waardoor deze waarschijnlijk sneller gevonden en dus opgelost zullen worden.

 

Deel deze blog post:

Geert van Soest | Webdeveloper

Webdeveloper Geert houdt zich bezig met het ontwikkelen van software. Tevens expert op gebied van snelheidsoptimalisatie.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes