VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Progressive JPEG images
28
Juli 2014
Web development

Progressive JPEG images

28 juli 2014 | Yoeri | Web development

Baseline vs. Progressive JPEGs

Normale baseline JPEGs worden als 'single scan' (van boven naar onder) opgeslagen. Terwijl een progressive JPEG met meerdere scans – die steeds beter worden - wordt opgeslagen.

Laden van afbeeldingen

Het grootste verschil tussen baseline JPEGs en de progressive JPEGs is de manier waarop ze worden geladen op de website. De baseline JPEGs worden van boven naar beneden geladen, waardoor de gebruiker in het begin nog nauwelijks iets ziet op zijn pagina (zie bovenste rij afbeeldingen).

Progressive JPEGs worden vanaf het begin al volledig getoond, alleen zijn ze in het begin nog wazig. Terwijl de afbeelding wordt geladen van de server, wordt de afbeelding steeds scherper (zie onderste rij afbeeldingen).

progressiveLoading

Kleiner en sneller

Een ander verschil tussen baseline en progressive JPEGs is dat laatstgenoemde een kleinere bestandsgrootte hebben. Progessive JPEGs worden dus sneller geladen, zelfs als de bestandsgrootte groter is dan een baseline JPEG.

Crossbrowser

Het laden van progressive JPEGs wordt (nog) niet door alle browsers ondersteund. Oudere browsers die het niet ondersteunen, doen er zelfs langer over om de afbeelding te laden. Google Chrome, Firefox en Internet Explorer 9 (en hoger) ondersteunen het laden van progressive JPEGs wel.

Responsive

In een tijd waarin Responsive webdesign toeneemt, biedt het gebruik maken van Progessive JPEG's nog een voordeel. Bij het laden van een mobiele pagina voorkomen progressive jpeg's dat de website gaat verspringen. Omdat er in het begin al een foto getoond wordt, wordt de ruimte al opgevuld en ontstaan er geen verspringingen.

Conclusie

Het gebruik maken van Progessive jpeg's kan u voordelen bieden, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Bezoekers zonder moderne browser hebben langer de tijd nodig om een afbeelding te laden aangezien de oudere browsers geen progessive images ondersteunen. De afbeelding wordt dan pas getoond wanneer het volledig geladen is.

Voor bezoekers met een moderne browser bieden progessive images voordelen. De laadtijd van een pagina is sneller. Daarnaast ontstaan er geen lege ruimtes, die met name bij Responsive webdesign tot verspringen van de pagina kunnen lijden.

Een echte conclusie is moeilijk te geven. Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat voor een bezoekers uw website bezoeken. Zijn die voornamelijk bezoekers met een moderne browsers, dan kunt u overwegen om over te gaan op progessive images.

Extra toevoeging

De afbeelding die gebruikt wordt in deze blog is niet zo maar een afbeelding. De afbeelding van deze vrouw is in de wereld van de beeldbewerking uitgegroeid tot een van de meest gebruikte test afbeeldingen sinds 1973. De vrouw op de afbeelding is Lena Söderberg, de afbeelding is ook bekend als Lenna. Deze uitsnede uit de originele afbeelding is oorspronkelijk geplaatst in de Playboy van November 1972. Meer informatie over Lenna vindt u op de Wikipedia pagina. 

 
Deel deze blog post:

Yoeri Fleuren | Webdeveloper

Webdevelopment is Yoeri op het lijf geschreven. Vragen over Magento? Yoeri is je man!

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes