VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Magento 2 seminar - samen voorop in e-commerce
25
Jan 2016
Web development

Magento 2 seminar - samen voorop in e-commerce

25 jan 2016 | Yoeri | Web development

Afgelopen vrijdag 22 januari waren we aanwezig op het Magento 2 seminar georganiseerd door Yireo. Het seminar vond plaats op een mooie locatie in Utrecht, het Mereveld. Met het motto "samen voorop in e-commerce" deelden verschillende sprekers in korte en snelle lightning talks hun ervaringen en kennis over het vernieuwde Magento 2. Een verslag van deze middag met Magento 2 als middelpunt.

Ben Marks (Magento Community manager)

Na een opening door Jisse Reitsma (oprichter Yireo) en Guido Jansen (oprichter Dutchento) was het woord aan Ben Marks, community manager van Magento.

Ben sprak over het eind van een lange reis, Magento 2 was inmiddels al jaren geleden aangekondigd, maar noemde het vooral een begin van een nieuwe reis. 

Performance & touch friendly

Het nieuwe Magento e-commerce systeem speelt in op het gewijzigde koopproces van (potentiele) klanten. In de loop der jaren is het koopproces van klanten veranderd, men gaat nu via mobiele apparaten op zoek naar nieuwe aankopen. Maar ook de shop eigenaar wil ten alle tijden op de hoogte zijn van de activiteiten binnen de webshop. Vandaar dat Magento 2 touch friendly is, ook het beheergedeelte. Daarnaast haalde Ben de verbeterde performance van het e-commerce systeem aan.

DevDocs & Magento Marketplace

Met de release van Magento 2 heeft Magento ook een uitgebreide developers documentatie vrijgegeven, de zogeheten DevDocs. Deze documentatie ontbrak (of was zeer summier aanwezig) tijdens de release van Magento 1. Voor de ontwikkelaars een goede ontwikkeling dus!

Vervolgens kondigde Ben een verbeterde Magento Marketplace aan. De marketplace waar ontwikkelaars extensies en modules kunnen aanbieden en verkopen is op de schop gegaan. Alle extensies die worden toegevoegd aan de marketplace zullen door Magento gecontroleerd worden. Hierdoor wordt de kwaliteit van de nieuwe extensies gewaarborgd door Magento.

Nieuwe features

In de komende maanden zullen er nog nieuwe features uitgebracht worden verzekerde Ben in zijn keynote. Binnenkort zal er een (globale) roadmap verschijnen waar de nieuwe features beschreven zullen worden en bekend wordt wanneer deze beschikbaar zullen zijn. Daarnaast brengt Magento vanaf nu ieder kwartaal een nieuwe update uit. Ben sprak over enkele gave features, alleen meer informatie kon hij nog niet vrijgeven. We zijn dus benieuwd!

Vladimir Kerkhoff (eigenaar Genmato)

Na de keynote van Ben Marks begonnen de lightning talks. De eerste spreker was Vladimir Kerkhoff, eigenaar van Genmato. Hij besprak de voornaamste verschillen tussen Magento 1 extensies en Magento 2 extensies en hoe oude extensies het beste omgezet kunnen worden.

Een belangrijk verschil ten opzichte van de oude extensies is dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de class Mage::. Daarnaast zijn de configuratie bestanden gesplist in verschillende losse bestanden. Ieder los bestand is voorzien van een eigen validatie middels scheme validation. Hierdoor krijgen ontwikkelaars een foutmelding te zien wanneer een configuratie bestand niet valide is.

Sander Mangel (Certified Magento developer)

De volgende spreker was Sander Mangel, certified Magento developer. Sander besprak het migratie traject van Magento 1 naar Magento 2. Dit deed hij op basis van een voorbeeld uit de praktijk, een webshop waar hij nu het migratie trajact begeleide. 

Een migratie is een tijdrovend traject en dient niet overhaast te gebeuren. Het is belangrijk om een migratie planning te maken. Het begint met het inventariseren van de bestaande webshop. Belangrijk hierbij is om de 3th party extensies en mogelijk maatwerk in kaart te brengen. In deze onderdelen gaat het meeste tijd zitten tijdens een migratie.

Plan het migratie traject in en spreid de losse onderdelen. Een migratie van systeem brengt meer onderdelen mee dan alleen de webshop. Het personeel dat met het nieuwe systeem moet gaan werken, moet ook getraind worden om met het nieuwe systeem te werken. Sander raadde aan om voor het migratie traject minimaal 6 maanden uit te trekken. Sander gaf met het voorbeeld uit de praktijk aan dat het de planning is om de webshop in november te lanceren.

Peter Jaap Blaakmeer (eigenaar Elgentros)

In de volgende lightning talk was het de beurt aan Peter Jaap Blaakmeer, eigenaar van Elgentros en certified Magento developer. Peter Jaap besprak composer, een belangrijk onderdeel in Magento 2. Composer is een application-level package manager voor PHP en zorgt ervoor dat alle benodigde afhankelijkheden zoals libraries ook geinstalleerd worden. Het voordeel van composer is dat automatisch de benodigde libraries ingeladen worden. 

Daniel Genis (hosting engineer Byte)

Na de pauze was het woord aan Daniel Genis, hosting engineer van Byte. Daniel had voor Magento 2 benchmarks uitgevoerd. Een benchmark is een snelheidstest van een systeem. De resultaten van deze benchmarks waren verassend. Tijdens de benchmarks werd er gebruik gemaakt van zogeheten warme cache, dit betekend dat de pagina al eens eerder is bezocht. Uit de benchmark tests bleek dat Magento 2 standaard al verrassend snel is. 

De volgende benchmark was een test met de Redis cache van Magento aan. Uit de benchmark test bleek dat Redis cache nauwelijks een snelheidsverbetering gaf ten opzichte van de standaard cache van Magento 2. De laatste benchmark test was een test met Varnish cache aan. De resultaten van deze test waren, zoals verwacht, snel! Een Magento 2 systeem in combinatie met Varnish cache geimplementeerd zorgt voor een snelle webshop.

Arjen Miedema (Magento developer MediaCT)

De volgende spreker was Arjen Miedema, Magetno developer bij MediaCT. Arjen besprak de frontend development verbeteringen van Magento 2. De twee belangrijkste verbeteringen waren Less en RequireJS.

Less is een CSS preprocessor dat voor dynamische styling bestanden zorgt. Met less is het mogelijk om variabele en functies te gebruiken in de CSS styling van de webshop. Met de implementatie van less wordt het ontwikkelen van een frontend template een stuk sneller. RequireJS zorgt ervoor dat de afhandeling van Javascript bestanden beter verloopt. Met Magento 1 worden er standaard tientallen Javascripts ingeladen in het begin van de pagina, wat ervoor zorgt dat de webshop trager wordt. Met RequireJS worden alleen de benodigde Javascripts bestanden ingeladen in het begin. De overige Javascript bestanden worden pas later ingeladen. Of pas op het moment dat ze nodig zijn. Met de komst van RequireJS is de webshop weer een stuk sneller geworden.

Anton Kril (lead architect Magento)

Vervolgens was het woord aan Anton Kril, lead architect van Magento. Anton was betrokken bij de ontwikkeling van Magento 2. Met de presentatie van Anton werd dieper op de structuur van de core code ingegaan. De core code is opnieuw opgezet met een verbeterde structuur. Deze nieuwe structuur maakt het bijvoorbeeld mogelijk om via een WebAPI functies uit te voeren. Daarnaast haalde Anton de nieuwe UI library aan waarin standaard UI elementen zijn gedefinieerd. 

Magento 2

De lightning talks tijdens het Magento 2 seminar waren zeer interessant en we kunnen niet wachten om met Magento 2 aan de slag te gaan. De eerste versie van Magento 2 ziet er al goed uit en ik ben benieuwd naar de nieuwe features die de komende tijd uitgerold zullen gaan worden.

Deel deze blog post:

Yoeri Fleuren | Webdeveloper

Webdevelopment is Yoeri op het lijf geschreven. Vragen over Magento? Yoeri is je man!

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes