VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Joomla 3 komt eraan! De verbeteringen op een rij.
18
Sept 2012
Web development

Joomla 3 komt eraan! De verbeteringen op een rij.

18 sept 2012 | Kevin | Web development

Belangrijke verbeteringen

Vanzelfsprekend zullen er, in deze nieuwe release van Joomla!, heel wat veranderingen zijn ten opzichte van de huidige Joomla! 2.5. Deze verandering zijn niet alleen ‘onder de motorkap’. Het JUX (Joomla! User Experience) team is druk bezig geweest de gebruikerservaring van het Joomla! backoffice te verbeteren.

Qua opzet is het backoffice vrijwel gelijk gebleven, maar er zijn een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd:

  • De volledige styling is aangepakt en nu een stuk ‘cleaner’. Natuurlijk kan dit door het gebruik van templates naar wens aangepast worden.
  • Het submenu is heeft niet meer de huidige horizontale layout, boven de content, maar een verticale layout, links van de content. Hierdoor is er meer ruimte voor ‘sub-items’ en zijn deze overzichtelijker.
  • Het backend is ‘responsive’, wat wil zeggen dat deze ook op apparaten met een afwijkende schermgrootte, zoals een tablet of telefoon, goed te bekijken is. Log je bijvoorbeeld met je mobiele telefoon in op het backoffice, dan verspringt het hierboven genoemde submenu van de links, naast de content, naar boven de content.

Een andere belangrijke verbetering is dat Joomla! 3 een stuk sneller zal zijn dan 2.5. Dit komt doordat ondersteuning voor php versies ouder dan 5.2.4 is gestopt, hierdoor konden stukken code effectiever geschreven worden.

Een aantal belangrijke technische verbeteringen zijn:

  • Het backoffice is nu volledig in MVC opgebouwd. Hierdoor is het eenvoudiger de “look and feel” van componenten naar je eigen hand te zetten. Er zijn nu meer mogelijkheden om “overrides” en “templates” te gebruiken in het backoffice.
  • Er is een nieuw ACL systeem ontwikkeld voor Joomla 3, dat voor ontwikkelaars makkelijkre in te bouwen is in extensies.
  • Er is een nieuwe, uitgebreidere “forms library”, die gebruik maakt van Mootools 1.3 i.p.v. 1.0, waardoor interactie met de gebruiker makkelijker wordt.
  • Er zijn een aantal nieuwe events aan de core toegevoegd, waardoor plugins eenvoudiger op het juiste moment uitgevoerd kunnen worden.

Ik gebruik Joomla! 2.5, wat moet ik doen?

Voorlopig nog even niks. In het begin zullen er nog veel bugs in Joomla! 3 zitten, en moeten de meeste extenties nog worden omgebouwd naar de nieuwe versie van het geüpdate Joomla! framework. Joomla! 2.5 zal tot 2014 worden bijgehouden en ondersteund, na 2014 is het natuurlijk verstandig uw site te upgraden. Bent u klant van VisionEars dan houden wij u natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen, en zullen u graag begeleiden bij een eventuele overstap naar Joomla! 3.

 

Deel deze blog post:

Kevin van Beers | Inbound marketing specialist

Kevin is inbound marketing specialist bij VisionEars. Naast social media heeft hij ook een passie voor marketing automation.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes