VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Hoe beveilig ik mijn database? 3 tips!
11
Apr 2016
Web development

Hoe beveilig ik mijn database? 3 tips!

11 apr 2016 | Yoeri | Web development

In de huidige tijd waarin overal om je gegevens wordt gevraagd, is het belangrijk dat deze gegevens juist verwerkt worden. Al deze data wordt opgeslagen in databases, maar hoe goed is je database beveiligd? In deze blog post geef ik je enkele tips hoe je de databases kunt beveiligen zodat al je gegevens veilig opgeslagen worden.

Tip 1: Lees/schrijfrechten instellen

Een database wordt benaderd door een databasegebruiker met een bepaalde rol. Een gebruiker kan alleen leesrechten hebben of lees- en schrijfrechten. De gebruiker met alleen maar leesrechten kan informatie uit een database ophalen/lezen, maar er géén nieuwe data aan toevoegen. Applicaties die gebruik maken van een database om enkel gegevens uit te lezen dienen dan ook gebruik te maken van een gebruiker met alleen maar leesrechten. Op deze manier kan een applicatie nooit data wegschrijven naar de database.

Een gebruiker met lees- en schrijfrechten kan zowel data ophalen uit de database, als data wegschrijven in de database. Het is dus belangrijk om goed na te denken welke rechten een gebruiker van een applicatie/website nodig heeft.

Soms heb je ook de mogelijkheid om in te stellen welke statements een gebruiker mag gebruiken, bijvoorbeeld het SELECT of INSERT statement. Op deze manier kun je nog specifieker instellen wat een gebruiker wel en niet kan doen met een database.

Tip 2: Externe toegang beperken

Veel databases zijn simpelweg te benaderen door gebruik te maken van een gebruikersnaam en wachtwoord, dit is niet echt veilig. Wanneer je de toegang tot de database beperkt op basis van IP adressen wordt het al een stuk veiliger. Onze hostingpartner Byte zorgt ervoor dat de databases nog veiliger worden door deze databases te voorzien van een IP adres filter. De database is dan alleen maar te benaderen door IP adressen op een whitelist. Externe applicaties die gebruik maken van een database zullen voortaan op de whitelist gezet dienen te worden, anders kunnen ze geen connectie maken met de database.

Tip 3: Data encrypten

Naast de bovenstaande toepassingen die je kunt uitvoeren op databaseniveau zijn er nog meer manieren om een database te beschermen. Een voorbeeld is het encrypten van belangrijke informatie, denk bijvoorbeeld aan persoonsgegevens en wachtwoorden. Door deze persoonsgegevens te encrypten is de data niet eenvoudig uit te lezen wanneer het gehacked zou worden. Er zijn tal van methodes om data te encrypten en decrypten, dus beveilig je gevoelige informatie altijd. 

Het beveiligen van een database is noodzakelijk aangezien een database alle informatie van een website of webapplicatie bevat. Het is van groot belang dat deze databases goed beveiligd zijn, zodat al deze informatie veilig is. Met bovenstaande tips zet je een goede stap richting het beveiligen van je database.

Deel deze blog post:

Yoeri Fleuren | Webdeveloper

Webdevelopment is Yoeri op het lijf geschreven. Vragen over Magento? Yoeri is je man!

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes