VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Het geheim achter infinite scrolling
11
Dec 2013
Web development

Het geheim achter infinite scrolling

11 dec 2013 | Geert | Web development

inscroll

Toepassen van infinite scrolling

JQuery is de programmeertaal waarmee infinite scrolling tot stand komt. Op het internet zijn duizend-en-één scripts te vinden die u kunt gebruiken bij het toepassen van infinite scrolling en het toepassen ervan is absoluut niet moeilijk.

Het geheim achter infinite scrolling is dat de content achter de schermen is verdeeld over meerdere pagina’s. Als de gebruiker echter onderaan de pagina is, wordt de volgende pagina ‘leeg geplukt’ en de content ervan in de huidige pagina toegevoegd. Daarom worden er ook meestal meerdere berichten in één keer toegevoegd en niet één voor één.

Op www.fieg.nl staat een script dat u kunt gebruiken bij het toepassen van infinite scrolling. U download de library, installeert het op uw website en roept dan de functie aan en configureert het .js bestand. Meer dan instellen op welke elementen de techniek van toepassing moet zijn is het niet.

Alternatieven

Een alternatief van infinite scrolling is lazy loading. Wat deze techniek doet is in één keer alle informatie inladen, maar simpelweg niet tonen (display: none). Pas als de content relevant is en de positie ervan zich binnen het blikveld van de gebruiker bevindt, zorgt JQuery ervoor dat de content wordt getoond. In deze topic op stackoverflow vindt u meer over hoe deze techniek toe te passen.

De verschillen

Op het eerste oog zijn er weinig verschillen tussen inifinite scrolling en lazy loading, toch zijn er een een aantal belangrijke te noemen:

  • Bij infinite scrolling wordt de content steeds beetje bij beetje ingeladen, bij lazy loading gebeurt dit in één keer. Daardoor kan het laden van de pagina bij laatstgenoemde in het begin wat langer duren, maar kost het tonen van nieuwe content amper rekenkracht en dus tijd.
  • Bij infinite scrolling worden meerdere berichten tegelijk aan de huidige lijst met content toegevoegd, terwijl bij lazy loading nieuwe content één voor één wordt getoond.

Wilt u meer weten over infinite scrolling of lazy loading? Neem contact met ons op.

 

Deel deze blog post:

Geert van Soest | Webdeveloper

Webdeveloper Geert houdt zich bezig met het ontwikkelen van software. Tevens expert op gebied van snelheidsoptimalisatie.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes