VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Developer Tools in Firefox Aurora 10
05
Dec 2011
Web development

Developer Tools in Firefox Aurora 10

05 dec 2011 | Kevin | Web development

Pagina inspector

Door middel van de ingebouwde pagina inspector kun je snel de structuur en layout van een pagina bekijken. (Denk Firebug).Dit kun je doen door "inspect" te kiezen vanuit het "web developer" menu of door gebruik van de shortcut CTRL+SHIFT+I (CMD+SHIFT+I op een mac). Hier kun je het element van de pagina selecteren waar je meer informatie over zou willen hebben.

Er is ook een "Inspect element" functie toegevoegd aan het context menu dat je in staat stelt om het element te selecteren dat zich onder je cursor bevindt.

Er wordt gebruik gemaakt van een overlay om te verduidelijken welk element er geselecteerd is. Ook krijg je een overzicht van het ID en classes van het element. Aan de onderkant van de pagina verschijnt een toolbar die je gebruikt om het element aan te passen of om een ander element te selecteren.

Breadcrumbs

De onderste balk wordt ook wel breadcrumbs genoemd. Als je een element geselecteerd hebt zie je waar in de pagina dit element zich bevindt. Welke parents en children hebben het element. Door middel van deze breadcrumbs kun je heel makkelijk een 'niveau' hoger of lager selecteren zonder dat het heel de pagina in beslag neemt.

HTML

De HTML layout bekijken is voor webdevelopers soms de meest voor de hand liggend keuze. Een klik op de HTML button is precies daarvoor bedoelt. Door middel van de resizer kun je het scherm groter of kleiner maken. Door te klikken in de HTML view kun je makkelijk andere elementen selecteren

Styles

Naast de HTML button is er ook een style button. De naam zegt het eigenlijk al. Via deze knop krijg je een overzicht van alle css styles die betrekking hebben op het geselecteerde element. Stijlregels die overridden zijn worden netjes doorgestreept. Door middel van checkboxes naast elke stijlregel kun je makkelijk eigenschappen aan of uit zetten. Een simpele klik op de stijlregel stelt je ook in staat om die regel on the fly te editen en gelijk het resultaat te zien.

Scratchpad

De zogenaamde Scratchpad is een built in javascript editor. In plaats van een klein popup schermpje krijg je een volledige editor die je kunt gebruiken. Scratchpad gebruikt de Orion code editor om syntax highlighting aan te geven en gebruikt onder andere 'indentation' net zoals moderne 'volwaardige' editors.

Scratchpad is verweven met de Firefox session restore functie. Dat wil zeggen dat je nu een stuk code kan schrijven of aanpassen en wanneer je de volgende keer Firefox weer herstart en de sessie hervat dat je code bewaard is gebleven. Natuurlijk bestaat er ook gewoon de functie om je code op te slaan en weer te herladen zonder de session functie.

Conclusie

Het lijkt erop dat we kunnen stellen dat de functionaliteiten van firebug nu verweven lijken te worden met Firefox. Als we Mozzila zelf mogen geloven komen er nog meer features en tools aan die het leven van een webdeveloper makkelijker moeten gaan maken. Je kunt zelf ook tips en feedback geven door naar de Get Involved pagina te gaan.

Wij hier bij VisionEars zullen deze tools goed in de gaten gaan houden.

Deel deze blog post:

Kevin van Beers | Inbound marketing specialist

Kevin is inbound marketing specialist bij VisionEars. Naast social media heeft hij ook een passie voor marketing automation.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes