VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Augmented Reality
26
Mei 2014
Web development

Augmented Reality

26 mei 2014 | Yoeri | Web development

Wat heb je nodig voor Augmented Reality?

Om gebruik te maken van Augmented Reality heeft u een mobiel apparaat met een camera nodig. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van een applicatie die de elementen bevat die getoond kunnen worden op het scherm.

Layar

Een bekende applicatie die gebruik maakt van Augmented Reality is Layar. Layar is een Nederlands bedrijf dat in 2009 werd opgericht. De applicatie maakt gebruik van de ingebouwde camera, het kompas, de gps en de accelerometer om de locatie en kijkrichting van de gebruiker te bepalen. Daaruit worden verschillende gegevens als laag bovenop het camerabeeld gelegd.

Layar maakt gebruik van verschillende lagen/layers die een gebruiker kan instellen in de applicatie. Deze lagen tonen points of interest in de buurt van de locatie van de gebruiker. Door middel van een gratis API kunnen bedrijven lagen ontwikkelen met bepaalde data.

Ikea

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat Augmented Reality inzet is Ikea. Door middel van de catalogus applicatie is het mogelijk om bepaalde producten eerst 'thuis uit te proberen'. Deze applicatie maakt gebruik van een zogeheten marker. Een marker is iets dat de applicatie herkent als markeerpunt. Wanneer de applicatie de marker herkent, kan deze hier elementen op plaatsen. De Ikea applicatie gebruikt hun eigen Ikea gids als marker. Plaats de Ikea gids in het midden van uw woonkamer, richt uw mobiele apparaat op de Ikea gids en uw nieuwe bank staat in het midden van uw woonkamer.

Op deze manier is het voor de consument mogelijk om thuis al enigszins te kunnen beoordelen of de nieuwe bank wel past bij het huidige interieur. Daarnaast is de fun experience die hierbij komt kijken natuurlijk groot.

Waarom gebruik maken van Augemented Reality?

Augmented Reality is een vrij nieuwe techniek en wordt dus ook steeds meer ingezet door bedrijven. Waarom zou uw bedrijf gebruik maken van Augemented Reality?

Uniek

Het is een unieke beleving die totaal anders is dan de normale beleving die een gebruiker heeft. Het onderscheidt uw bedrijf van andere bedrijven.

Personalisatie

Door middel van Augmented Reality kunt u bepaalde elementen personaliseren voor iedere gebruiker. De gebruiker bepaalt zelf welke lagen hij of zij op de 'echte' wereld wil leggen.

Try before u buy

Het geeft een klant de mogelijkheid om een product eerst te 'proberen' voordat hij of zij overgaat tot aankopen. Denk bijvoorbeeld aan het concept van Ikea eerder beschreven. Maar ook virtuele paswinkels waarin een klant zonder zich keer op keer om te hoeven kleden snel kan zien of een kledingstuk wel mooi staat.

Toon additionele informatie

Door middel van Augmented Reality is het mogelijk om additionele informatie weer te geven bij een product. Lang niet alle informatie die u heeft over een product past op het label. Laat een gebruiker alle informatie bekijken door middel van Augmented Reality toe te passen op uw product.

Google Glass

Een nieuw fenomeen van de laatste tijd is de Google Glass. De Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril. De bril kan worden aangestuurd door middel van de stem of via een touchpad aan de zijkant van de bril.
Deze bril maakt ook gebruik van Augmented Reality. Een gebruiker kan via zijn brilglazen verschillende additionele gegevens zien. Inmiddels heeft Layar ook al een toepassing gemaakt voor de Google Glass. De Google Glass is voorlopig nog druk in ontwikkeling en het zal nog even duren voordat deze op de consumentenmarkt beschikbaar is.

Augmented Reality, de toekomst?

Augmented Reality is een mooie toepassing voor bedrijven. De vraag is of het publiek het zal omarmen en het intensief gaat gebruiken. De toepassingen van de Augmented Reality zijn bij het grote publiek relatief onbekend, echter de verwachting is dat Augmented Reality steeds bekender gaat worden.

Deze blog is geschreven in het kader van ons kennisthema 'Mobile- & Location based marketing'. Wilt u meer weten, mail dan naar Wiebrig de Zwart

Deel deze blog post:

Yoeri Fleuren | Webdeveloper

Webdevelopment is Yoeri op het lijf geschreven. Vragen over Magento? Yoeri is je man!

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes