VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Optimale content marketing is 90% visueel!
21
Aug 2014
Blog

Optimale content marketing is 90% visueel!

21 aug 2014 | Sanne | Blog

Als u aan content denkt, denkt u al snel aan platte tekst, relevant voor uw bezoekers. In de praktijk merken we dat bezoekers weinig tijd hebben om al die tekst te lezen en wordt er veel content overgeslagen. We leven nu eenmaal in een wereld met overvloed aan informatie. Lezers beslissen vaak in één oogopslag of een artikel, flyer, blog of website relevant is voor hen. 90% van de informatie die naar onze hersenen gaat is visueel en verwerken we veel sneller dan platte tekst.

Visualiseer – conceptualiseer

Maak gebruik van content om uw bezoeker te begeleiden door een proces. Dit kunnen afbeeldingen, foto’s, infographics, maar ook video’s zijn. Belangrijk is dat ze een verhaal vertellen dat relevant is voor uw bezoeker en tegelijkertijd uw boodschap versterkt. Steeds vaker zullen copywriters en designers nauwer met elkaar samenwerken. Webdesigners kennen dit concept al langer: de zogenaamde ‘look & feel’ van een website. Een site voor een account bureau zal er anders uitzien dan een site voor een schoenenmerk.

Een aantal tips bij het visualiseren van uw verhaal

Visual marketing is een krachtig gegeven. Het kan een enorme boost betekenen in het aanbieden van je producten of ideeën:
Gebruik relevanten afbeeldingen die iets aan uw verhaal toevoegen of verduidelijken.

  • De visuals moeten in één oogopslag duidelijk zijn.
  • Maak de statistieken aantrekkelijk, dit maakt het voor de lezers aangenamer.
  • Een productvideo scoort hoog bij het optimaliseren van de conversie.

Visual content trekt mensen aan en laat mensen toe uw merk beter te begrijpen. Coca-cola maakt perfect gebruik van de tijdlijn van Facebook. Starbucks vertelt niet enkel wat hun personeel doet maar tonen ook een kijkje achter de schermen wat er gebeurt met èchte klanten en werknemers.

Op Facebook vrienden met een merk worden is één, maar merken bevatten emoties, logo's, kortom enorm veel prikkels. Zo heeft u vast wel ooit een kinderboek gelezen en daarin vond u de afbeeldingen waarschijnlijk veel leuker dan de tekst. Volwassenen zijn niet zo veel anders dan kinderen. Afbeeldingen doen meer dan de aandacht trekken: ze creëren binding met een merk.

Als afsluiter hieronder nog een mooie infographic waarin content met tekst en beeld naast elkaar worden gelegd. De cijfers spreken voor zich.

 

Deel deze blog post:

Sanne Klompenhouwer | Designer

Sanne is pixelperfect en haar ontwerpen zijn altijd raak. Ze maakt offline design meetbaar.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2021 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes