VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Eventverslag: Meet Magento 2017
16
Mei 2017
Web development

Eventverslag: Meet Magento 2017

16 mei 2017 | Yoeri | Web development

Op 10 mei jl. vond Meet Magento 2017 plaats in het pand van DeFabrique in Utrecht. Ondernemers, webwinkeliers, e-commerce managers, marketeers en de (internationale) Magento community komen op deze dagen bij elkaar. Het doel van Meet Magento is netwerken, ideeĆ«n met elkaar delen, inspireren en elkaar leren kennen.

Meet Magento

Nadat Meet Magento vorig jaar in de Jaarbeurs werd gehouden, was dit jaar de DeFabrique de locatie waar het evenement plaatsvond. De industriƫle evenementenhal was een mooie locatie waar de community van Magento bijeenkwam. Na een opening door Amber Kortzorg en Guido Jansen was het tijd om presentaties te gaan bezoeken. Dit jaar was Meet Magento onderverdeeld in drie "tracks".

Create Great Tech

Deze track was voor de developers van Magento. In verschillende presentaties werd dieper ingegaan op technische mogelijkheden binnen Magento, handige tools en tips hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het ontwikkelen voor Magento.  

Advance Your Business

De tweede track was meer gericht op de e-commerce kant van Magento. Deze track was dan ook voor de merchants (winkeleigenaars) en solution providers. Bij deze presentaties werden de mogelijkheden van Magento uitgelicht en kregen de merchants tips over hoe je een succesvolle webshop kunt opzetten.

Discover Magento

De laatste track was echt gericht op mensen die nog niet eerder in aanmerking zijn geweest met het Magento e-commerce platform. 

Lightning Talks

Naast bovenstaande tracks waren er ook nog diverse lightning talks. In deze korte presentaties van 10 minuten werden verschillende uiteenlopende onderwerpen behandeld.

Presentaties

Helaas konden we niet alle presentaties bijwonen aangezien ze tegelijkertijd vielen. We hebben dan ook zorgvuldig de presentaties uitgezocht die we wilde bijwonen.

PHP Quiz

De eerste presentatie die we bijwoonde was een heuse PHP quiz. Aan de hand van een tiental vragen gingen we onze eigen kennis van PHP testen. Het waren uiteenlopende vragen van verschillende niveaus en PHP versies. Daarnaast werden er nog de nodige tips verteld waarmee we aan de slag kunnen gaan.

Versioning and Backwards compatibility

De volgende presentatie was er een van Igor Miniailo van Magento. Igor gaf meer uitleg over de versioning en backwards compatibility policy van Magento. Deze presentatie ging dieper in op wat nu major, minor en patches zijn binnen Magento, hoe je een maatwerk module zo opzet dat deze backwards compatible is en de API van Magento 2.

Making your life easier with the Magento 2 CLI

Vervolgens hebben we de presentatie van Miguel Balparda bijgewoond over de vernieuwde Command Line Interface (CLI) voor Magento 2. Welke handige features bevat de CLI en hoe kun je zelf commando's toevoegen aan de CLI.

Realtime Personalisatie: Let's get personal!

De presentatie van Norman Blokdijk ging over de personalisatie van een webshop. Wanneer de webshop gepersonaliseerde aanbevelingen doet verhoogt dit de omzet. Is een klant opzoek naar een televisie op je webshop, dan moet je ervoor zorgen dat hij enkel nog maar televisies te zien krijgt. En wanneer de televisie vervolgens is toegevoegd aan de winkelwagen, toon je nog een surround bar of iets dergelijks.

How to prepare your Magento for a TV broadcast on a budget

Deze presentatie ging over een bestaand merk in Duitsland dat mee heeft gedaan aan de Duitse variant van Dragons Den (of SharkTank). Met de deelname werd er een hoge piek verwacht op de webshop tijdens de uitzending. Hoe zorg je ervoor dat de webshop in de lucht blijf wanneer duizenden bezoekers je webshop proberen te bereiken. En dit met een minimaal budget. Tijdens de presentatie kregen we een duidelijk beeld van de stappen die uitgevoerd zijn om ervoor te zorgen dat de webshop in de lucht bleef. En het was gelukt!

Lessons learned from MageReport

Tijdens deze presentatie van onze hostingpartner Byte werd er door Tim Muller dieper ingegaan op de informatie die is verzameld door MageReport. Welke vormen van beveiligingsissues zijn er geconstateerd en hoe kun je deze het beste voorkomen? En wat zal er mogelijk in de toekomst gaan veranderen op het gebied van brute force hacking of andere vormen van cybercrime?

Competitie is non stop en de wereld verandert

De presentatie van Tom Coronel ging in op de veranderingen die er de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden en hoe je hier het beste op kunt inspringen. Wat heeft Tom gedaan om ervoor te zorgen dat zijn webshops succesvol blijven en welke veranderingen ziet hij voor de toekomst?

What's next with Magento

In de afsluitende presentatie van Paul Boisvert van Magento werd er besproken wat er in de nabije toekomst nog aankomt voor Magento 2. Dit zijn bijvoorbeeld een B2B module, een Page Builder en Magento Social. Veel van de nieuwe features worden uitgebracht voor Magento Enterprise en zijn dus niet (volledig) beschikbaar voor de Community Edition. We werden enthousiast van de nieuwe features die eraan gaan komen. 

We vonden Meet Magento wederom een top event dit jaar en we zijn volgend jaar weer aanwezig! Heb je in de tussentijd vragen over het Magento e-commercesysteem? Neem dan contact met ons op. Wij zijn graag jouw online partner op gebied van e-commerce!

Bron fotomateriaal: Meet Magento

 

Deel deze blog post:

Yoeri Fleuren | Webdeveloper

Webdevelopment is Yoeri op het lijf geschreven. Vragen over Magento? Yoeri is je man!

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2021 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes