VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Een professionele huisstijl laten maken, waar moet je op letten?
12
Dec 2016
DTP & huisstijl ontwikkeling

Een professionele huisstijl laten maken, waar moet je op letten?

12 dec 2016 | Sanne | DTP & huisstijl ontwikkeling

Voor jouw bedrijf of (nieuwe) product of dienst wil je natuurlijk een passend professioneel logo en huisstijl laten maken. Zo creëer je jouw bedrijfsimago waardoor jouw doelgroep je herkent en jij je onderscheid van de concurrenten. Een consistente huisstijl wekt vertrouwen bij de klant, maar ook bij medewerkers. Vertrouwen in je merk, diensten en producten die je aanbiedt.

Een logo en huisstijl laten maken is een heel proces, maar waar begin je? Hoe ziet dat proces eruit, wat wordt er van jou verwacht en wat kan jij van de grafische vormgever verwachten?

De voorbereiding

De vormgever maakt wat jij mooi vindt en wat bij jou bedrijf en doelgroep past. Toch is het goed om al een duidelijk idee te hebben van wat je wilt (of juist niet wilt). Het is daarom belangrijk dat je van tevoren research doet.

Het ontwerp

Een vormgever maakt niet zomaar iets. Tijdens het hele proces is er nagedacht over onder andere kleurgebruik, lettertypes, uitstraling etc. Je krijgt meerdere voorstellen, schrik niet als er één bij zit die je echt niet mooi vindt. Vaak wordt dit gedaan om duidelijkere keuzes te kunnen maken welke kant het logo op moet.

Vraag ook anderen wat ze er van vinden. Misschien is het voorstel niet wat jij in je hoofd had, maar is het wel meer onderscheidend.

Uit alle voorstellen geef je aan naar welk logo/huisstijl jouw voorkeur uitgaat. Wil je hieraan nog wat veranderd hebben? Geef dit dan vooral aan. Vind je het moeilijk om te beargumenteren wat je wel mooi vindt? Streep dan stuk voor stuk weg wat je niet mooi vindt.

Huisstijlhandboek PackStore

Welke huisstijldragers heb je nodig?

Als je tevreden bent over het voorstel van het logo worden aan de hand daarvan de huisstijldragers gemaakt. Ook hier kun je weer correcties geven, maar meestal heeft de ontwerper nu een heel goed beeld van wat jij mooi vindt en levert dit weinig problemen op.

Huisstijldragers zijn middelen waarmee je contact onderhoudt met je (potentiele) klanten en je werknemers. Wat kun je allemaal laten maken? En welke huisstijldragers moet je kiezen?

Als alles naar wens is en je huisstijl is klaar voor gebruik, ontvang je alle bestanden. Bestanden voor de drukker, voor online en indien nodig ook de originele ontwerp bestanden (open bestanden). Zo kun je altijd bij de juiste bestanden van jouw huisstijl.

Download je gratis e-book

Infographic stappenplan - Hoe begin je? Wat laat je zien?

Ja, ik wil een gratis ebook
Deel deze blog post:

Sanne Klompenhouwer | Designer

Sanne is pixelperfect en haar ontwerpen zijn altijd raak. Ze maakt offline design meetbaar.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2021 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes