Na het lezen van de vorige vier delen van deze serie heb je hopelijk een idee gekregen van hetgeen dat een Data Management Platform (DMP) voor jou kan betekenen. Wellicht ben je zelfs al overtuigd geraakt en inmiddels aan de slag gegaan met de implementatie ervan. Houd er echter wel rekening mee dat je aan bepaalde wetgeving op het gebied van privacy gebonden bent, oftewel de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Sla je deze in de wind, dan kunnen er forse boetes opgelegd worden. Sterker nog, deze kunnen oplopen tot honderdduizenden Euro’s.
Als je na het lezen van de drie vorige blogposts in deze serie klaar bent om een Data Management Platform (DMP) te gaan gebruiken is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste software. In deze post zullen we je daarbij helpen. Waar moet je zoal op letten bij het kiezen van het pakket dat aan al jouw wensen voldoet?
Wellicht hebben we je met onze vorige blogposts in deze serie al overtuigd om nu of op zeer korte termijn een Data Management Platform (DMP) te gaan gebruiken. Dat is niet gek, want meer dan 50%...
In mijn vorige blogpost liet ik je al kennis maken het Data Management Platform (DMP), ofwel Customer Data Platform (CDP). Wellicht is het moeilijk om de vertaalslag naar je eigen organisatie te maken. In dit deel zal ik daarom twee praktijkvoorbeelden voorleggen, zodat je een beter beeld krijgt van de voordelen van een DMP en de vertaalslag naar een eigen case makkelijker kan maken.
Video verbruik is van primetime naar 'all-the-time' gegaan. Van tieners tot volwassenen, mensen besteden net zoveel tijd aan het bekijken van online video als tv kijken. Er zijn nog nooit zoveel mogelijkheden geweest voor merken om verbinding te maken met de consument door middel van de kracht van video en YouTube. Maar hoe haal je het meeste rendement uit jouw (soms kostbare geproduceerde) video?