VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

De snelste Joomla! website van Nederland met Varnish Cache
03
Sept 2015
Web development

De snelste Joomla! website van Nederland met Varnish Cache

03 sept 2015 | Geert | Web development

Onze vaste hostingpartner Byte biedt dit sinds kort aan en wij zijn in de veronderstelling dat wij daarmee de snelste Joomla! websites van Nederland ontwikkelen.

Tot wel 20 keer sneller met Varnish Cache!

Op 1 september 2015 hebben wij voor de eerste keer Varnish Cache geïmplementeerd, bij de website van Phenom-World. Al sinds die website in februari van dit jaar de lucht in ging, hebben we continue de snelheid ervan verbeterd. En hoewel we al een heel eind op weg waren door het gebruik van de ingebouwde cache technieken van Joomla!, hebben we onszelf inmiddels overtroffen! Inmiddels (30 november 2015) hebben we Varnish ook geïmplementeerd bij de website van Mastermate.

phenomworld

Ervaar zelf de snelheid van www.phenom-world.com

 

mastermate

Ervaar zelf de snelheid van www.mastermate.nl

De grootste snelheidswinst door de toepassing van Varnish zit in de Time To First Byte (TTFB). Dit wil zeggen; de tijd totdat de eerste resultaten op het scherm van de bezoeker verschijnen.

Phenom-World Varnish-effect Infographic 1280x800

Kan jouw website ook (nog meer) snelheidswinst boeken door de implementatie van Varnish Cache? Test het op de website www.varnishspeedtest.nl van Byte.

Hoe werkt Varnish Cache?

Varnish zorgt voor een extra laag tussen het device van de bezoeker en de server waarop de website draait. Als je geen gebruik maakt van Varnish, wordt er bij ieder paginabezoek een verzoek gedaan aan de webserver die de berekeningen uitvoert, informatie uit de database haalt en deze content serveert op het scherm van de bezoeker.

Maak je echter gebruik van Varnish, dan wordt de output van iedere bezochte pagina opgeslagen in diens geheugen. Als deze pagina daarna nogmaals bezocht wordt - door een willekeurige bezoeker - dan wordt meteen de output van de opgevraagde pagina weergegeven. De webserver komt er dus niet eens meer aan te pas; geen ellenlange berekeningen en query’s meer!

Zonder Varnish

zonder varnish

Bron: Byte

Met Varnish

met varnish

Bron: Byte

Alleen de toepassing van Varnish verricht echter geen wonderen! Als de opgevraagde HTML binnen een halve seconde op het scherm van de bezoeker verschijnt, maar je gebruik maakt van onnodig grote afbeeldingen en onnodig veel CSS en Javascript bestanden, dan zal het toch een tijdje duren voordat de pagina in zijn geheel geladen is. Blijf afbeeldingen dus optimaliseren, voeg CSS en Javascript nog altijd zoveel mogelijk samen, et cetera.

Ga er dus niet vanuit dat je door de implementatie van Varnish ineens een score van 100/100 haalt bij bijvoorbeeld Pagespeed Insights van Google.

De uitdagingen bij het implementeren van Varnish Cache

Er kleven natuurlijk ook enkele risico’s aan de implementatie van Varnish. Het is absoluut niet zo dat je met één druk op de knop klaar bent. Test je website tijdens de implementatie continue en grondig door.

Je zult namelijk altijd te maken hebben met bepaalde onderdelen die niet door Varnish gecached mogen worden. Dit kan een specifieke pagina zijn, maar ook onderdelen van een pagina. In het laatste geval kun je overwegen om de specifieke content met jQuery en een Ajax-call te ‘vervangen’ door de juiste dynamische content.

Vergeet daarnaast niet dat een pagina bij het eerste bezoek nog niet razendsnel is. De pagina moet immers één keer vanuit de webserver ingeladen worden, en pas dan kan hij opgeslagen worden in de Varnish Cache. Als de Varnish Cache van de server geleegd wordt of verlopen is, dan moet dit proces natuurlijk opnieuw in gang gezet worden.

Benodigdheden voor de implementatie van Varnish Cache

Voor een succesvolle implementatie van Varnish zijn drie dingen cruciaal:

  • De server moet ingericht worden voor het gebruik van Varnish. Informeer bij je hostingpartij of dit het geval is.
  • Je website moet ingericht worden voor het gebruik van Varnish. Byte heeft een eigen plugin voor de inrichting van Varnish op een Joomla! website, waarmee je ook gemakkelijk bepaalde componenten en pagina’s voor Varnish kan uitsluiten. Ook hebben ze een plugin voor onder andere WordPress.
  • Een partij die de expertise heeft om Varnish juist te implementeren. ;-)

Update 17-12-2015: Sinds 15 december 2015 zijn we officieel Byte Varnish implementatie partner

Deel deze blog post:

Geert van Soest | Webdeveloper

Webdeveloper Geert houdt zich bezig met het ontwikkelen van software. Tevens expert op gebied van snelheidsoptimalisatie.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2021 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes