VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Creëer een user experience die je bezoekers bijblijft! (Deel 2)
28
Dec 2015
Tom
Conversie optimalisatie

Creëer een user experience die je bezoekers bijblijft! (Deel 2)

28 dec 2015 | Tom | Conversie optimalisatie

Voldoet jouw site al aan de webdesign standaarden van 2015/2016? "Moet ik dan meteen met de trends meegaan?", zul je nu misschien denken,"Het maakt toch niet zoveel uit of mijn website er mooi uitziet?". Echter hebben deze trends niet alleen met “mooi” te maken. De meeste webdesign trends komen namelijk niet tot stand omdat deze simpelweg mooi zijn, maar omdat ze de gebruikerservaring verbeteren.

Wil jij jouw website bezoekers een online ervaring aanbieden die hen lang bijblijft? Een indrukwekkende ervaring met een hoge usability die professionaliteit uitstraalt? Begin dan eens met het toepassen van onderstaande webdesign trends:

Flat design VS Realism

Sinds een aantal jaren werden online ontwerpen steeds vlakker en minder realistisch, een beweging die ook wel flat design genoemd wordt. Het voordeel van Flat design is dat er meestal minder afbeeldingen nodig zijn, omdat de simpele ontwerpen vaak al voor een groot gedeelte programmeermatig tot stand worden gebracht. Dit betekent minder MB’s en dus snellere sites!

Toch beginnen mensen vandaag de dag weer over te stappen naar realistische ontwerpen, misschien wel omdat de simpele design beweging toch niet voor ieder bedrijf is weggelegd…

FlatVSRealism

Tip: de vraag is dus niet: “Welke van de twee bewegingen is beter?”, maar: “Welke beweging heeft jouw voorkeur en past het beste bij jouw organisatie identiteit?”.

Flat design 2.0

Natuurlijk is er ook altijd een middenweg en dat is waar flat design 2.0 in het spel komt. Flat design 2.0 is de iets realistischere variant, die we in het jaar 2016 veel terug gaan zien. Flat design 2.0 maakt gebruik van shadows, highlights, levendige kleuren en lagen om meer diepte te creëren.

Flat2.0

Tip: door shadows, highlights en lagen juist toe te passen creëer je een goede user interaction. (Zodat gebruikers weten waar ze op kunnen klikken, wat de functie van een element is en welke onderdelen waar bij horen.)

Micro interacties

Micro interacties zijn verfijnde animatie effecten die de interactie met de gebruiker optimaliseren, door:

De aandacht van gebruikers naar een bepaald element trekken:

Blog Micro Interaction Attention

De gebruiker visueel te informeren:

Micro Interaction Information

Feedback te geven op de handelingen van gebruikers:

FlatVSRealism

Maar animaties kunnen natuurlijk ook gewoon gebruikt worden puur voor genot en uitstraling:

FlatVSRealism

Tip: wil je nog meer leren over andere animatie technieken? Bekijk dan deel 1 van dit blog waar we ingingen op Cinemapgraphics, Motion animations en Loading animations.

Custom navigatie voor kleine schermen

In het tijdperk van smartphones en smart watches met kleine schermen, kan het lastig zijn om veel informatie weer te geven op één scherm. Een manier om optimaal gebruik te maken van ruimte is door een custom navigatie interface te ontwerpen die op het juiste moment content in- en uitklapt. Deze interface moet een duidelijke navigatie maken tussen verschillende content; zodat de gebruiker begrijpt welke content waar vandaan kwam en hoe hij of zij terug moet. De mogelijkheden zijn eindeloos:

FlatVSRealism

Tip: optimaliseer de gebruikerservaring en geef je gebruikers de mogelijkheid om makkelijk content in- en uit te klappen. Anderzijds kun je ook de pagina’s langer maken (in deel 1 van dit blog hebben we de voordelen hiervan uiteengezet).

Deel deze blog post:

Tom Raas | Interactive designer

Als interactive designer ontwerpt Tom de mooiste creaties met daarbij altijd UX design in acht nemend.

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2019 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes