VisionEars wordt Mulberries Agency

Wij gaan vanaf 1 september verder onder de naam Mulberries Agency. Naast de vertrouwde service die je van ons gewend bent hebben we ons ook gespecialiseerd op het gebied van Marketing Automation en Experiment Marketing.

Bekijk hier de website van Mulberries Agency Sluit popup

Download je gratis ebook: Marketing automation - 6 systemen vergeleken

Zoek je naar software om meer leads te converteren? Download onze gratis ebook waarin wij de 6 meest gebruikte softwarepakketten met elkaar vergelijken!

Download je gratis ebook: Infograpic stappenplan

Voor een geslaagde infographic heb je meer nodig dan goede data en een mooi design. Het moet een verhaal vertellen dat aansluit bij de doelgroep. Download ons heldere stappenplan en ga voor die perfecte infographic.

Download je gratis ebook: 10 tips voor een optimale webshop homepagina

De homepagina van je webshop is enorm belangrijk, want het is de first impression die telt. Een geoptimaliseerde homepagina is belangrijk voor het succes van je webshop.

Gratis consult: snelheidsoptimalisatie

Een snelle(re) website draagt bij aan de gebruikerservaring en levert meer conversies en dus omzet op. Wij helpen je graag op weg!

Wie onderstaand formulier invult, ontvangt een uitnodiging van een gratis consult. Tijdens dit gesprek bekijken we de betreffende website(s) en bespreken we samen alle mogelijkheden en valkuilen.

Gratis consult: Webshop optimalisatie

Voor een geslaagde webshop heb je meer nodig dan mooi design. Een goede gebruikerservaring, technisch in orde en zoekmachine geoptimaliseerd. Neem contact op voor een GRATIS consult. Wij nemen je webshop onder de loep zodat jij precies weet waar je kansen liggen en nog meer rendement uit je webshop kan halen.

Download jouw gratis ebook
  • Blog

Beloon trouwe klanten van je webshop met het Magento loyaliteitsprogramma
22
Nov 2016
Webshop software

Beloon trouwe klanten van je webshop met het Magento loyaliteitsprogramma

22 nov 2016 | Yoeri | Webshop software

Het belang van een goede webshop wordt steeds groter, aangezien mensen tegenwoordig meer producten via een webshop aanschaffen. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet bij een eenmalige aankoop blijft? Zorg ervoor dat je de klant aan je merk (webshop) bindt door de klantloyaliteit te vergroten. Hoe je dat doet lees je in deze blog post.

Rewards Points

In de Enterprise editie van Magento 2 zit standaard de functionaliteit van Rewards Points. Op deze manier kunnen klanten punten verdienen welke vervolgens weer ingeruild kunnen worden in je webshop. Met deze functionaliteit vergroot je de klantloyaliteit en het aantal herhaalaankopen. De Rewards Points kunnen gevarieerd vergeven worden.

Registreren van account

Voor het registreren van een account kun je punten uitdelen. Op deze manier begint iedereen direct met een aantal punten waardoor ze getriggerd worden om snel meer punten te verzamelen.

Aankopen doen

Geef je klanten punten voor het doen van aankopen in je webshop. Hierin kun je gevarieerde regels instellen, zoals een X aantal punten voor iedere X euro. Of extra punten bij het plaatsen van een bestelling met een bepaalde betaalmethode. 

Referral programma

Onderdeel van het reward points programma is het referral programma. Hiermee kun je bestaande klanten belonen voor het uitnodigen van vrienden. Wanneer deze klant worden van je webshop beloon je de klant hiervoor met punten. Je zou ook punten aan de klant kunnen toekennen wanneer zijn nieuwe klant een bestelling plaatst.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Laat je klanten extra punten verdienen door zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. Zo vergroot jij je klantenlijst van de nieuwsbrief en motiveer je de klant om extra aankopen te doen (middels de extra punten en de nieuwsbrief).

Verjaardagsbonus

Tracteer je klant met een verjaardagsbonus op de dag dat hij of zij jarig is. Op deze manier raakt de klant nog meer betrokken bij je webshop en merk. Want we zijn toch allemaal dol op cadeaus op onze verjaardag?

Product reviews

Beloon je klanten voor het schrijven van product reviews. De klant kan zo na een bestelling nogmaals punten verdienen aan een aankoop. Voor jouw webshop zijn product reviews belangrijk omdat steeds meer mensen eerst reviews over een product willen lezen.

rewardspoints

Punten uitgeven

De gespaarde punten kun je vervolgens inwisselen tijdens een bestelling om kortingen te krijgen. Ook hier heb je als shopeigenaar een groot aantal regels die je kunt instellen.

Kortingscode voor social like

Een andere methode om klantloyaliteit te verkrijgen is het aanbieden van een kortingscode voor een social like. Bijvoorbeeld voor het liken van je Facebook pagina of het delen van een tweet op Twitter. Door deze methode stimuleer je een aankoop door het geven van korting in ruil voor een “simpele” like.

Verlanglijst

In Magento kun je verlanglijsten aanmaken met producten die je nog graag wilt aanschaffen. Deze verlanglijsten kun je vervolgens openbaar maken zodat andere naar je verlanglijst kunnen kijken. Door actief klanten te herinneren aan de producten op de verlanglijst kun je extra sales stimuleren. Stuur bijvoorbeeld een herinnering wanneer een product twee weken geleden is toegevoegd aan de verlanglijst of stuur een e-mail wanneer een product van de verlanglijst in de aanbieding is.

Beloon je grootste klanten

Beloon je grootste klanten door ze extra kortingen te geven of toegang te geven tot exlusieve toegang tot een bepaald gedeelte van je webshop. Dit kan door de klanten te segmenteren op basis van regels. Plaats klanten die meer als tien bestellingen hebben geplaatst in een bepaald segment waardoor ze extra korting krijgen. Of maak de nieuwste collectie eerder beschikbaar voor klanten die al meer dan 3 jaar klant zijn in je webshop.

Klantloyaliteit vergroot je aankopen

Magento 2 (Enterprise) biedt je verschillende mogelijkheden om de klantloyaliteit te vergroten. Door ze goed in te zetten kun je aantal aankopen in je webshop vergroten. Zorg ervoor dat je je niet alleen richt op het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook op het behouden van je bestaande klanten. Deze klanten kunnen je merk het beste vertegenwoordigen en leveren je (meestal) het meeste op.

Download je gratis e-book

10 tips voor een optimale webshop homepagina

Ja, ik wil een gratis ebook
Deel deze blog post:

Yoeri Fleuren | Webdeveloper

Webdevelopment is Yoeri op het lijf geschreven. Vragen over Magento? Yoeri is je man!

Neem contact met mij op Contact
blog comments powered by Disqus
© 2008-2021 - VisionEars B.V. - Meetbaar online succes