Blogs

Jan

31

Nieuwe functies Google Webmaster Tools

Web
development

google_logo.png

Google webmaster tools wijst je voortaan op de "gezondheidsproblemen" die een site heeft, in de Nederlandse versie worden dit "statusproblemen" genoemd. Ook de webmaster hulpprogramma's homepage is opnieuw ontworpen rond dit concept, de sites worden op volgorde van prioriteit weergegeven.

De gedachte is dat je kunt zien wat er moet gebeuren, volgens Google, met de website om deze zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Gezien het feit hoeveel websites over het algemeen vertrouwen op Google voor het grootste deel van hun verkeer, wiens advies zou je liever krijgen op dit gebied?

Als je de sites niet op prioriteit wilt  zien, heb je de mogelijkheid om alfabetisch te rangschikken als voorheen.

 wmt_homepage.jpg

site_health.jpg
De nieuwe homepage is alleen beschikbaar als je 100 of minder sites in je account hebt, maar ze hoeven niet allemaal te worden geverifieerd. Google zegt dat het in de toekomst beschikbaar zal zijn voor alle accounts. Als je meer dan 100 sites hebt dan kun je nog steeds toegang tot de  statusproblemen / site health info krijgen vanaf de bovenkant van het dashboard voor elke site.

Dus wat is opgenomen in het statusproblemen overzicht? Detectie van malware, belangrijke pagina's die zijn verwijderd met de URL van Google removal tool, en belangrijke pagina's die zijn geblokkeerd in robots.txt. Google biedt extra informatie als er een probleem wordt aangetroffen.

Het is belangrijk op te merken dat het kan enkele dagen kan duren voor de statusproblemen van Google weggaan nadat u de problemen hebt opgelost. Google wil dit proces graag versnellen zoals ook met de Realtime stats van Analytics is gedaan.